Till startsidan  
  •  Portugues
  • Svenska
  • English

Press

Pressmeddelande 090318
Hållbarhetspris till SEKAB
Det svenska bioenergiföretaget SEKAB tilldelades vid en ceremoni i Bryssel priset “Sustainable Bioethanol Award” för sina insatser när det gäller utvecklingen av den verifierat hållbara etanolen och av processerna för den andra generationens etanol baserad på cellulosa.

Läs hela pressmeddelandet

 

Pressmeddelande 090213
SEKABs kommentarer till SwedWatchs rapport ”En brännande fråga – hur hållbar är den etanol som importeras till Sverige?”
SEKAB tycker att SwedWatchs arbete är viktigt och bidrar positivt till en mer hållbar produktion av etanol. Rapporten är saklig och lyfter fram både positiva aspekter på biodrivmedel likväl som mindre positiva. Det finns en rad analyser och förslag som kan bidra till att vår verksamhet kommer att vidareutvecklas, framför allt förslag om att ytterligare förstärka transparens och möjligheterna till deltagande.

Läs hela pressmeddelandet

 

Pressmeddelande 081203
Etanolen hållbarhetsgranskad
Brasilianska företag, som levererar verifierat hållbar etanol till det svenska E85-bränslet, sköter sig bra enligt en rapport från det oberoende revisionsföretaget SGS. Rapporten presenterades vid ett seminarium i Stockholm på fredagen. Alla företag som exporterar etanol till SEKAB i Sverige har kontrollerats.

Läs hela pressmeddelandet

Ladda ner presentationerna från seminariet:
Vanda Nunes, SGS
Per Carstedt, SEKAB
Anders Fredriksson, SEKAB
Peter Roberntz, WWF
Emmi Jozsa, SEKAB
Mathias Goldmann, Gröna Bilister

 

Pressmeddelande 080718
SEKAB agreement: More verified ethanol to Europe
Swedish environmental technology company SEKAB has signed an agreement for the supply of bio-ethanol verified for its sustainability with LDC Bioenergia, a Brazilian ethanol and sugar industry leader and part of the French group Louis Dreyfus.

Läs hela pressmeddelandet

 

Pressmeddelande 080526
Världens första verifierat hållbara etanol till Sverige
Svenska SEKAB blir först i världen med att leverera verifierat hållbar etanol. Det blir till de svenska och europeiska kunderna med etanol från brasilianska sockerrör för inblandning i E85 och ED95. Etanolen är kvalitetssäkrad ur bland annat miljö-, klimat- och socialt perspektiv.

Läs hela pressmeddelandet

 
 

Frågor?

På vår sida med frågor och svar hittar du svar på en mängd frågor om initiativet för verifierat hållbar etanol.

Frågor och svar >>
 

Förslag på förbättringar?

Systemet för verifiering av hållbar etanol är under utveckling och vi tar gärna emot kommentarer och förslag på förbättringar.

Kontakta oss >>